fbpx

Fri Frakt Över 720 Kr.

Hundvandring på hög höjd

Hundvandring på hög höjd

THE WALKING WOLF (Den Vandrande Vargen): Thomas och Numb på Europas högsta topp, Mont Blanc 4,807m asl

Tillsammans har vi varit på extraordinära äventyr: vi har vandrat svåra stigar för att nå toppen av de högsta bergen i Italien, på över 4 000 meters höjd, tacklat utmanande hinder och beundrat hisnande vyer. Nu har vi precis uppfyllt en livslång ambition: att njuta av en läcker smörgås på toppen av Mont Blancs 4807 meter höga topp, som vi besteg via den italienska rutten. Denna fantastiska prestation möjliggjordes tack vare mer än ett år av noggranna och omsorgsfulla förberedelser. Det är denna omfattande förberedelse som gör stor skillnad för vår egen erfarenhet och gör att vi kan guida dig kompetent och säkert på din egen resa för att lära dig om hundvandring i bergen. Följ med oss ​​för att lära, utveckla och uppleva detta extraordinära äventyr tillsammans.

Att ge sig ut för att utforska bergen är en upplevelse som fängslar själen, fördjupar oss i fantastiska landskap och utmanar vår viljestyrka och beslutsamhet. Men under denna spännande resa är det absolut nödvändigt att komma ihåg att säkerhet alltid måste stå i främsta rummet för varje steg vi tar.

Varje äventyr på hög höjd blir mer meningsfullt när du har gjort alla nödvändiga förberedelser, har en klar medvetenhet om de potentiella riskerna och inser vilka säkerhetsåtgärder du behöver vidta.

Att förbereda sig för bergsvandring, som med alla andra aktiviteter, måste göras gradvis.

Låt oss börja med TASSARNA:

Det är uppenbart att en hund som är van vid att vara i bergen från valpåldern och har tillbringat tid med att gå över stenar, snö, is och sönderfallande terräng, har en fördel framför en hund som bor i en stad.

Tassskydd måste långsamt tränas för att klara av dessa tillstånd, detta innebär att man inte överanvänder krämer, såvida det inte är absolut nödvändigt, annars kommer bindorna aldrig att sega upp. Numb har till exempel aldrig använt någon form av stöd eller kräm, bara träning och exponering för bergsterrängen där han bor.

Anpassning till höjden

Samma gradvisa tillvägagångssätt gäller även för höjden. 4 000 meter över havet är inte en extrem höjd, men den kan förorsaka verkliga problem, som kräkningar, illamående och utmattning.

För att acklimatisera oss måste vi träna vår hund att vänja sig vid höga höjder i gradvisa etapper.

Om möjligt kan det verkligen hjälpa att spendera några dagar i bergen.

Teknisk/idrottsträning:

Hopp nedåt, rädsla för att falla, skarpa åsar, tackling av lutningar med din hund som på vissa punkter kan vara så branta som 55 %. Du kan inte förvänta dig att kunna göra de här sakerna utan att först ha övat – ett oväntat ryck i linan från din hund kan innebära game over när du är på en klippvägg.

Under träningen närmade vi oss alla dessa situationer mycket gradvis och det gav verkligen resultat. Numb var så väl förberedd att han säkert och naturligt gick före mig och hans lina var alltid slak, även när vi gick ner för Zumsteinspitze eller korsade Mont Blancs Piton-rygg.

Utrustning:

Högsäkerhet, specialiserad utrustning är ett måste för denna typ av verksamhet, till exempel:

  • Dog Trekking Belt eller, för längre, svårare rutter, Explorer Belt
  • Broad Peak Harness: en robust, hållbar och säker sele
  • Joggingkoppel: kraftigt elastiskt koppel med reflekterande remsor för att hålla sig synliga även i mörkret, en Twist-Lock karbinhake och 2 handtag för maximal säkerhet
  • Utrustning för bergsklättring

Lär dig mer om Thomas och Numb: https://walkingwolfofficial.com/about/

Search for the product you need
or start exploring
Sök efter den produkt du behöver
eller börja utforska