Fri Frakt Över 500 Kr.

Avancerad Teknik

Vi är perfektionister och vi älskar naturen.

Därför designar och tillverkar vi våra trä- och aluminiumslädar för hand, och fokuserar på varje detalj där vi använder material av bästa kvalitet med minimal miljöpåverkan och maximal prestanda.

Vi bygger våra slädar med senaste design- och tillverkningsutrustning, med senaste teknik för skärning, bearbetning av material och limning.  I vårt hantverk, där människans händer och ögon fortfarande är viktigast, bygger vi våra produkter steg för steg med löpande kvalitetskontroll.

Tack vare materialets egenskaper och hantverket skapas unika slädar inte bara estetiskt utan också när det gäller prestanda och hållbarhet, som kan tillgodose de tekniska behoven både vid tävling och för de som dagligen arbetar med slädhundar i turistverksamhet.

Användningen av noggrant utvald ask, tillsammans med noggrannhet vid montering, såsom tex kontroll av limtemperaturerna som genereras vid efterbehandling, är en kvalitetsgaranti på våra träslädar.

Användningen av högpresterande material från det aeronautiska fältet, tillsammans med skärande och numeriska tillverkningsmetoder som är unika inom sektorn, har gjort det möjligt för oss att skapa aluminiumslädar som är lätta, smidiga och samtidigt mycket tåliga.

Så föddes vårt varumärke KUNGEN, med syfte att ge våra kunder slädar av bästa kvalitet.

Tack vare samarbetet med historiska italienska företag som har byggt racercykelramar i över 60 år föddes de två varumärkena i vårt sortiment: STEALTH och IKAROS.

Ramarna är byggda manuellt av de som har designat och byggt cyklar i 60 år och som har blivit ryggraden i den ”lätta” cykelindustrin, och som gett mästare inom cykelsporten.

Från design av ramarna till den slutliga monteringsprocessen, steg för steg präglas hela produktionen av erfarenhet och hantverkskunskap med riktig ”praktisk erfarenhet”.

Ett exklusivt sortiment av produkter av högsta kvalitet, byggt med stort fokus på detaljer och med ett mål: strävan efter perfektion.